Uz nekoliko koraka do savršenog zdravlja
Zdravlje i Ljepota
pravila privatnosti

  • Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na našoj web lokaciji. Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase našim korisnicima temeljem njihovih posjeta našoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže http://www.google.com/privacy_ads.html
Blog
srijeda, studeni 30, 2011


Možda žene niste znale ali jedna malo poznata činjenica u vezi sa celulitom je da masti uopće nisu krive za postojanje celulita. To je zapravo još lošija vijest jer to znači da dijete i vežbanje ne pomažu. Vježbanje može pomoći da umanji pojavljivanje celulita ali ne može otkloniti celulit.

Celulit su zapravo slobodne plutajuće masne ćelije koje su prodrle kroz oslabljene dijelove vezivnog tkiva odvajajući normalne masti od srednjeg sloja kože i tako su ostale zarobljene ispod površine kože. Postoje tri glavna uzroka za pojavu celulita a to su hormoni, genetika i stil života.

Najbolji način za spriječiti širenje celulita je jačanje vlakana vezivnog tkiva pomoću iscijelivanja, zatezanja i hidratacije tako da masne ćelije ne mogu više probijati slojeve vezivnog tkiva. Postoje određene vrste hrane koje prirodno potpomažu jačanju vezivnog tkiva. Ta ishrana uključuje voće, sjemenke, žumanjak, soja, morske alge i piti velike količine tekućine.

Vježbanje potiče bolju cirkulaciju, što smanjuje pojavu celulita jer ako gubite na težini ima manje površine na kojoj se može uočiti celulit. Najbolje vježbe za celulit su kardiovaskularne vježbe.zivim-zdravo @ 15:07 |Komentiraj | Komentari: 0
zdravlje
Nema zapisa.
Brojač posjeta
857782
Index.hr
Nema zapisa.