Uz nekoliko koraka do savršenog zdravlja
Zdravlje i Ljepota
pravila privatnosti

  • Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na našoj web lokaciji. Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase našim korisnicima temeljem njihovih posjeta našoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže http://www.google.com/privacy_ads.html
Blog
petak, prosinac 11, 2009
Lijepo počupane obrve uvijek doprinose cjelokupnom izgledu vašeg lica, jer neće vam pomoći ni lijepa šminka, ako imate obrve kao Brooke Shields.

Danas je uobičajeno da se čupanje obrva radi profesionalno u salonima za uljepšavanje, ali to i nije tako pristupačno. Možete otići prvi put da vam profesionalac počupa obrve, a vi kasnije samo čupajte novonarasle dlačice, održavajući oblik obrva. Najuobičajeniji način čupanja obrva je sa pincetom ili koncem.

Vrste pinceta
Uvijek je puno lakše čupanje obrva sa pincetom, nego sa koncem. Čupanje koncem nije jednostavno i iziskuje znanje i praksu. Prije svakog čupanja važno je da znate koju vrstu pincete ćete koristiti. Postoji nekoliko vrsta pinceta u prodaji, a najbolje su one sa tankim vrhom. Pinceta sa tankim vrhom je pogodna za čupanje tankih dlačica i za dlačice koje urastaju. Za početnike je najbolja pinceta sa kosim vrhom, jer ona omogućuje bolju kontrolu. Pinceta sa kockastim vrhom je odlična za čupanje grubo čupanje obrva ili više dlačica odjednom. Možete odabrati bilo koju od ovih pinceta u zavisnosti od vaših potreba i iskustva.

Prije čupanja obrva
Potrebno je da uradite nekoliko stvari prije početka čupanja obrva. Uzmite vlažan, topao peškir i držite ga na licu nekoliko minuta. Na ovaj način folikule dlačica će se popustiti i omugućiti vam lakše i bezbolnije čupanje. Počešljajte obrve prije čupanja da biste definirali prirodni izgled luka obrva i nacrtajte željeni oblik sa olovkom za oči. Pazite da imate dobro svjetlo i dobro ogledalo da biste jasno vidjeli luk obrva koji pravite i koji želite postići čupanjem.

Savjeti za čupanje
Izbjegavajte čupanje previše dlačica, jer obrvama treba puno vremena da narastu. Razmak između obrva treba biti isti ili malo veći od vašeg razmaka očiju. Uvijek čupajte dlačice u smjeru u kojem rastu i izbjegavajte čupanje više od jedne dlačice. Nakon što ste završili sa čupanjem, uzmite gel od aloe vere i nanesite ga na počupani dio kože. Gel će ublažiti crvenilo i iritaciju kože. Iziritiranu kožu takođe možete ublažiti sa ohlađenim, vlažnim kesicama čaja. Ukoliko je moguće, uvijek čupajte obrve pred spavanje. Na taj način će crvenilo nestati do jutra.



beauty.com
zivim-zdravo @ 07:39 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
zdravlje
Nema zapisa.
Brojač posjeta
857784
Index.hr
Nema zapisa.